———————————————————————————————————————–
Getuigenis 1

Ik ben zo blij dat ik met deze cursus (Schoonheid voor as) mee heb gedaan.

In mijn kindertijd ben ik 7 jaar misbruikt en dat nog wel door mijn vader. Mijn oudste dochtertje is eveneens door hem misbruikt toen ze 10 jaar was. Door dit misbruik in mijn kindertijd functioneerde ik ook in mijn huwelijk niet altijd goed. Ik was ontzettend angstig, vooral voor het donker. De gordijnen op de slaapkamer wilde ik nooit dicht zodat er licht van de lantaarnpaal naar binnen kon schijnen en ik moest altijd een lampje aan hebben als ik alleen was omdat mijn man nachtdienst had. Ik was heel dwangmatig en verplaatste wel bijna iedere week alle meubels. Op het laatste had niemand het meer in de gaten omdat ze steeds anders stonden. Ik kon geen rust vinden, was altijd maar bezig.

Tot nu toe is er zoveel veranderd. Mijn angsten voor het donker zijn weg, de overgordijnen op de slaapkamer zijn altijd dicht, het lampje is al ongeveer 2 maanden uit. Dat is een record!! Ook ben ik niet meer bang dat er iemand achter me aan komt als ik in het donker de trap op loop. Ook van de meubels blijf ik af, die staan ook al maanden op dezelfde plaats.

Ik heb rust en vrede gevonden en ik voel me veel zekerder

Getuigenis 2

Ik wilde eerst niet meedoen aan deze cursus, omdat ik dacht dat dit voor mensen was die misbruikt waren en ikzelf als kind een heel beschermde opvoeding van mijn ouders heb gehad.

Het boek had ik al eens gelezen en was daardoor wel erg benieuwd naar de cursus. Wellicht kon ik hierdoor anderen helpen. Met die insteek ben ik aan de cursus gaan deelnemen.

Al gauw ontdekte ik dat bij mij ook sprake was van misbruik. Misbruik in de zin van emotionele verwaarlozing. Ik had een soort angst voor afwijzing, in de steekgelaten te worden, niet goed genoeg zijn ontwikkeld. Hierdoor had ik muren om me heen opgetrokken. Krachtig aan de buitenkant, maar innerlijk onstabiel, onzeker.

Mede door de cursus heb ik zaken mogen erkennen en opruimen, zodat ik nu ongedwongen en vrijer in ’t leven sta. Ik heb leren vertrouwen, mogen vergeven en hoef geen schuldgevoelens meer te hebben. Ik mag gewoon mezelf zijn en mijn eigen grenzen stellen!

De cursus werd serieus en toch op zijn tijd met een dosis humor gebracht. Dit sprak mij enorm aan.

Getuigenis 3

Ik ben door deze cursus gaan inzien dat ik een slachtoffer van emotionele kwetsing ben.

Het is een hele opluchting om te beseffen waar mijn gevoel van afwijzing en het het niet belangrijk zijn vandaan komt!! En dat het niet aan mij ligt!

Ik ben me bewust geworden dat ik een slachtoffer ben van het verleden maar dat ik nu in Christus meer dan een overwinnaar ben!!

Ik ben bewust geworden dat ik een vrije wil van God heb gekregen. Mijn vrije wil is me afgenomen (door emotionele misbruik) en daar door kon ik geen keuze’s maken. Ik ben me bewust geworden dat ik keuzes mag maken; Het Woord zegt: “Ik vermag alle dingen door Hem die mij liefheeft”.

Ik ben me bewust geworden van de gevolgen van mijn emotionele kwetsing zoals mijn depressie en alcoholprobleem. God zegt dat wij onze bekommernissen op Hem moeten werpen

Ik kies voor God ; mijn wantrouwen is veranderd in vertrouwen in God!!

Ik geloof dat Jesus waakt over mij! In plaats van te proberen mezelf te beschermen …want zolang ik mijn bescherming afwijs zal ik me gebonden en ellendig blijven voelen! Jesus zei (Lucas 17:21) Want zie het Koninkrijk van God is in jullie (hart) en onder jullie (Hij omringt jullie)

Ik eis mijn vrije wil terug om voor het leven te kiezen! Amen

Getuigenis 4

Ik heb aan de cursus Schoonheid voor As mee gedaan omdat ik door 3 van mijn broers seksueel ben misbruikt toen ik een tiener was.

Het is al enkele jaren geleden dat 2 van mijn broers die mij misbruikt hebben zijn gestorven, maar ik ben naar Hun graf gegaan en heb Hun op die plaats vergeven.

Met mijn andere broer heb ik gesproken, en heb ik hem verteld wat hij me heeft aangedaan en hem vergeven. Het is inmiddels al zolang geleden en de band is momenteel niet zo goed met de familie zodat ik het verder Wilde laten rusten.

Ik heb door de cursus geleerd grenzen te stellen en voor me zelf op te komen, en mij niet meer alles toe te laten gevallen. God heeft mij een Geest van kracht gegeven en van bezonnenheid en niet een geest van lafhartigheid; Ik mag zelf dingen bepalen, beslissingen maken en me niet meer door anderen te laten manipuleren. Ik ben door de cursus het leven heel Anders gaan zien. I mag ER zijn zoals ik ben, want ik weet dat de Heer altijd bij me is. Hij heeft beloofd om me nooit te begeven of te verlaten!

Ik vond de cursus erg goed!!